Foredrag er magi mellem mennesker

Der er intet som den gode historie. Den fængende fortælling. Den tankevækkende tale.

Et godt foredrag kan – og skal – være mere end 60 minutters underholdning. Det skal røre mennesker, flytte mennesker, skabe initiativ og virketrang mellem mennesker. Hver gang.

Jeg har talt i kongrescentre for 1000 tilhørere,  på teaterscener, i biografer, i uendelige auditorier og endnu flere hoteller, i en lufthavn, i en lade og på et lager! Intet sted er for stort og intet er for lille – og missionen er hver gang den samme: At give den gode tankevækkende historie om mennesker til mennesker. Både hende på første række, og ham der gemmer sig aller bagerst. Det er endnu ikke mislykkedes!

MenneskeForsøg: Hvem er du og jeg egentlig?

Med udgangspunkt i podcastserien af samme navn trækker Henrik på de største og mest spektakulære psykologiske forsøg i verdenshistorien.
Hvad lærte de os om menneskets natur – og hvad betyder det for den måde vi træffer beslutninger, planlægger projekter, køber ind og klæder os på. Den dag i dag.

Hvad kan vi lære af historiens store menneskeforsøg?
Hvad bør vi lære?
Hvad sker der, hvis vi ikke gør?

Foredraget varer 60-90 minutter efter aftale og hverdags-eksemplificering og problemfokus kan  tilpasses den enkelte virksomhed, organisation eller forening.

Det tænksomme menneske – om at træffe kloge beslutninger

Vi tænker 100.000 tanker om dagen, men fortryder i gennesnit 7 ud af 8 beslutning vi tager. Primært fordi vi handler for hurtigt, overvejer for få alternativer, og tager udokumenterede data for gode varer…..

Og det har du måske også lige gjort!
Der er ingen videnskabelig dokumentation for noget af détm du netop har læst! Jeg har fundet på det hele!

I foredraget lærer du, dine kollegaer, medarbejdere og fælles beslutningstagere hvordan mennesker egentlig træffer beslutninger, hvad der driver os, hvad der skræmmer os – og du lærer helt konkrete strategier til at træffe beslutninger, du ikke behøver at fortryde.

Det irrationelle menneske – der panikker i flok!

Mennesket er planetens mest dedikere flokdyr. Ingen er som os villige til at gennemgå nærmest hvad som helt for at “komme med i hulen”.

Samtidig får fællesskaber de mest forfærdige sider frem i os: Vi lyver, snyder, ændrer holdning og bruger uendelig mange kræfter på at mobbe dem, der står uden for fællesskabet.

Derfor fejler fusioner i virksomheder, sammenbragte familier og integrationspolitik.
Og derfor er Paradise Hotel brandgodt fjernsyn.

Hvordan bruger I viden om menneskets natur til at skabe bedre fællesskaber?
Hvordan får vi afdelinger til at arbejde sammen på tværs af kompetencer og interesser?

….og hvad har det med en lækket vandtank og en fastkørt skolebus at gøre?